0165 565 222 info@contactico.com

Een Personal CRM Assistant

Een zogenaamde Personal CRM Assistant kan het antwoord zijn voor het uitbesteden van klantcontact werkzaamheden. Er zijn op verschillende vlakken Personal Assistants, zoals op secretarieel, administratief, organisatorisch en ook op marketinggebied. Waarbij communicatie en vertrouwen de belangrijkste factoren zijn bij het uitbesteden van werk. Je kunt namelijk alleen uitgaan van het opgeleverde resultaat. En dat vraagt een andere manier van denken.

Contactico levert diensten op het technisch commerciële vlak met betrekking tot alles wat met jouw klantcontact te maken heeft. Vanwege de brede technische achtergrond, kunnen werkzaamheden worden uitgevoerd die verder gaan dan standaard secretariële ondersteuning. De hulp kan bestaan uit het opzetten van templates, sjablonen, workflows, (technische) handleidingen uitwerken, (technische) specificaties vergelijken, (technische) rapportages opstellen.

De controle van het gebruik van een CRM systeem behoort ook tot de mogelijkheden, zodat u geen eigen medewerker in hoeft te zetten om zijn/haar collega’s op invoer- en verwerkingsfoutjes te wijzen. Desgewenst kunnen ook rapportages worden uitgewerkt op basis van vastgestelde KPI’s en/of persoonlijke doelen.

Alleen de baten, niet de lasten

Omdat er gewerkt wordt vanuit zijn/haar eigen locatie (virtual assistant), hoef je geen kantoor te huren en in te richten en een werkplek ter beschikking te hebben. Daarnaast ben je flexibel in het aantal uur dat je iemand wenst in te huren.

Dit houdt de kosten inzichtelijk en binnen het budget dat je zelf opstelt. Houd daarbij in je achterhoofd dat een Personal Assistant geen kostenpost is, maar een investering met een zeer hoog rendement! Want dit uurloon geef je dan wel uit, jij kan met deze extra gecreëerde tijd richten op je klanten en prospects en dus extra omzet genereren. Dit is een veelvoud van de uitgaven die je doet!

Is this the moment?

Wanneer moet je zaken dan uitbesteden? In mijn opinie is het ideale tijdstip om werk uit te besteden aan een freelancer, te bepalen doordat je werk op dit moment of in de toekomst niet kan uitvoeren dat juíst omzet oplevert. Denk daarbij aan acquireren, het uitbreiden van het productassortiment of het actiever en intensiever samenwerken met jouw klanten. Door het juist uitbesteden van marketingwerkzaamheden, krijg je meer lucht. Oftewel ruimte in je agenda. Als je dit afzet tegen groeiende sales en resultaat, weegt dat op tegen het inhuren van een professional op een bepaald gebied.

Geef uit handen wat je energie kost!

Wat je wel en niet uit handen geeft, is voor elke ondernemer anders. Dit is afhankelijk van wat jij prettig vindt, of waar je eigen sterktes liggen. Die extra energie die je daaruit haalt, zet je vervolgens om in meer resultaat op een ander vlak. Dat jij dus doet waar jíj het beste in bent. Verder is dit afhankelijk van de fase van de groei van je organisatie. Zaken die vaak worden uitbesteed, zijn het sturen van facturen, het regelen van drukwerk, beantwoorden van e-mails, schrijven van teksten, het bijwerken van je website/ webshop of het regelen van een event of open dag. Dit is slechts een greep van de mogelijkheden, je kan praktisch alles uitbesteden, als je dat wenst.

Ad-hoc support

Ad-hoc inhuur van een Personal CRM Assistant kost 75,00 euro per uur excl. btw. Vooraf wordt indien mogelijk een fixed price afgesproken voor de opdracht. Er wordt afgerekend op hele kwartieren.

VA Volumecontract

De inhuur van een Personal CRM Assistant op basis van een volume jaarcontract voor een vastgesteld aantal uren per maand kan vanaf minimaal 1 uur per maand worden afgesloten. De gewerkte uren worden per maand en tegen een lager tarief van 70,00 euro excl. btw gefactureerd.

VA Abonnement

De inhuur van een Personal CRM Assistant op basis van een maand abonnement voor een vastgesteld aantal uren per maand is het gunstigste en kan vanaf 1 uur per maand op jaarbasis worden afgesloten. Het hele jaar wordt vooraf afgerekend tegen het laagste uurtarief van 65,00 euro excl. btw.