0165 565 222 info@contactico.com

Een goed klantinformatiesysteem levert veel tijdswinst en nog meer omzet op!

Zelfstandig Professional, ZZP, Kleine Ondernemer

De titel slaat op de ondernemers die vaak uit eigen passie het avontuur als freelancer of kleine zelfstandige ondernemer zijn begonnen. Omdat je dan ook, zeker in het begin, veel meer taken alleen moet doen kan het helpen als je eenvoudig, gestructureerd en efficiënt kunt werken.

Toch gebruiken veel (startende) ondernemers diverse losse digitale tools om veel van hun administratieve werkzaamheden uit te voeren. Smartphone, laptop, desktop, tablet, alles kan een bron van communicatie zijn met je zakelijke relaties.

Klant- en relatiegegevens staan in je smartphone, soms ook in een Excel lijst en waarschijnlijk ook in je mailinglijst. Offertes staan in mapjes op je laptop en mogelijk ook als back-up “in de cloud”. De opvolging mogelijk in een ander Excelsheetje? De facturen gaan digitaal en staan ook digitaal op je systeem. Dat kán efficiënter en handiger via een klantinformatiesysteem.

Online CRM systeem: van leads t/m facturen, alles centraal en overzichtelijk georganiseerd.

Contactico is direct reseller van en geeft support voor Teamleader. Het CRM systeem voor MKB van 1 tot 100 medewerkers.

Een klantinformatiesysteem =
eenvoudig centraal registreren, offertes sturen, contact historie bijhouden en factureren

Met een klantinformatiesysteem (ook wel CRM systeem) kun je al dat soort contactmomenten centraal verwerken en later eenvoudig terughalen. Het systeem zal ook een aantal handige reminders kunnen verzorgen, zodat jij én jouw klanten niets vergeten.

Laat offertes digitaal van een akkoord voorzien. Verzend abonnementsfacturen automatisch op de afgesproken datum. Laat het systeem herinneringen sturen. Draai dagelijks/wekelijks/maandelijks een overzicht uit van jouw top 100 klanten en hun opbrengsten. Weet op ieder moment hoe je bedrijf er voor staat en maak keuzes op basis van de juiste cijfers en feiten.

Kies zorgvuldig en neem daarvoor voldoende tijd

In de afgelopen jaren heb ik me regelmatig verbaasd over de snelheid waarmee een software systeem gekozen werd bij bedrijven. De belangrijkste vragen kwamen pas bij het inrichten van het systeem op tafel, maar dan was het al te laat als bleek dat het gekochte pakket toch niet zo goed gekozen was.

De voorbereidende fase is erg belangrijk om goed te kijken naar de werkprocessen, soorten contactmomenten en uiteindelijk het systeem wat het beste past bij jouw bedrijfssituaties. Vanwege regelgeving in jouw branche kan het zo zijn dat je gebonden bent te kiezen uit systemen die voldoen aan bepaalde regels en/of wetgeving.

Meten is weten

Contactico kan jouw situatie snel in kaart brengen en ondersteunen bij het kiezen, evt. leveren, inrichting en training van een nieuw klantinformatiesysteem. Eerst leggen we vast wat de werkprocessen zijn en wat er verbeterd wenst te worden aan de huidige situatie. Daaruit volgt een shortlist van mogelijke systemen die we samen zullen doornemen en bekijken. Uit de top 3 zal o.a. door middel van het testen van een of meerdere werkprocessen het meest geschikte systeem worden gekozen.

Na het inrichten blijft Contactico betrokken bij minimaal de eerste maand van gebruik, om alle betrokken gebruikers van het systeem zo goed mogelijk te helpen en laten wennen aan de nieuwe routine van werken.

Vul hieronder je gegevens in als je graag kennis wil maken en weten wat zo’n systeem voor jouw onderneming kan bieden.

 

%

van de B2B bedrijven kennen hun marketing naar verkoop kanaal onvoldoende of niet

%

Backups zijn 1 jaar of ouder

%

tot 50% van de verkopen gaat naar de leverancier die als eerste reageert.

Kennismaking plannen a.u.b.